De ce e mai bine să locuiești la casă?

O dată cu declanșarea pandemiei, termeni precum „izolare” și „distanțare socială” răsună peste tot în jurul nostru și ne dictează modul de viață într-o nouă realitate. #Stămacasă și am înțeles mai mult ca oricând importanța amenajării unui spațiu funcțional și confortabil. Și, de ce să nu recunoaștem, ar fi plăcut să stai acum la casă și să te bucuri de zilele cu soare și aer proaspăt pe terasă sau din grădină.

Întrebarea „casă sau apartament” a fost dintotdeauna pe buzele celor care decid să achiziționeze o locuință, iar argumentele sunt pro și contra de ambele părți. Acum balanța înclină mai mult spre alegerea unei case, deoarece chiar dacă pandemia va trece, unele obiceiuri dezvoltate în timpul acestei perioade le vom păstra și când totul va reveni la normal. 

casa-sau-apartament

Probabil, unii dintre noi vom redescoperi plăcerea gătitului și necesitatea unei bucătării spațioase, altora le va face plăcere să lucreze de acasă și vor simți nevoia unei camere în plus pentru amenajarea biroului. Cert e că vom pune cu toții mai mult preț pe lucrurile care contează cu adevărat, ne vom consulta mai des busola valorilor și vom aprecia mai mult interacțiunile reale cu cei dragi.

Dincolo de aspecte precum buget, locație sau costuri de întreținere, stilul de viață ar trebui să fie un factor decisiv. Dacă preferi să ieși des în oraș, la cumpărături, film, teatru, și ai o viață socială activă, cu siguranță vei tinde mai degrabă să alegi un apartament. Însă, dacă îți place liniștea și aerul curat, petreci timpul liber acasă sau ai copii, achiziționarea unei case este alegerea ideală.  

Cu alte cuvinte, dacă alegi să stai la casă tu și familia ta vă veți bucura de:

  • O curte pe care o poți amenaja cum vrei
  • Intimitate și liniște
  • Camere generoase
  • Mai mult spațiu de depozitare
  • Locuri de joacă în aer liber

Imaginează-ți ce fericiți ar fi copiii să alerge pe iarbă verde, proaspăt tunsă de tatăl lor. Să planteze flori, să aibă în curte un leagăn sau un topogan doar al lor. Să facă iarna oameni de zăpadă, să se joace în siguranță alături de ceilalți copii din cartier, să se bălăcească vara în piscina din grădină.

Imaginează-ți mesele în familie de sărbători, când din bucătărie abundă miros de scorțișoară, iar în living toți cei dragi stau în jurul bradului.

Imaginează-ți petreceri de care te bucuri din plin, fără să îți mai faci griji din cauza lipsei de spațiu sau a vecinilor de pe scară.

Imaginează-ți diminețile de vară, când micul dejun se servește în grădină, și serile călduroase care vă găsește pe terasă povestind întâmplările de peste zi.

Nu-i așa că acum nu îți mai pare atât de greu tunsul ierbii vara și curățarea  curții de zăpadă iarna?! Sunt activități care presupun efort, desigur, dar și moduri prin care faci mișcare și uiți de problemele cotidiene.

Așadar, casă sau apartament? Pune în balanță toate necesitățile voastre, pe termen mediu și lung, și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Noi susținem locuitul la casă și alături de noi cele 50 de familii care alcătuiesc comunitatea La Brazi Residence. Unele dintre ele s-au mutat de la apartament la casă și sunt mai mult decât mulțumite de alegerea făcută.

La Brazi Residence este un complex rezidențial, format din 50 de locuințe tip duplex, situat în Bucium, partea sudică a orașului Iași.